keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen avoimien ovien tapahtuma jälleen menestys


Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus järjesti lauantaina 19.9. avoimien ovien tapahtuman Taitajan Tie. Tapahtuma oli yleisömenestys, kun lähes 2000 kävijää tutustui oppilaitoksen toimintaan. 


Monipuolinen ohjelma sisälsi erilaisia tapahtumapisteitä koko perheelle. Lapsille oli järjestetty liikunnan ja lähihoitajien opiskelijoiden toimesta liikuntarata, liikennepuisto ja onnenpyörä, aikuisilla sen sijaan oli mahdollisuus esimerkiksi kokeilla rekkaperuutusta turvallisesti liikenneopettajan kanssa. Vierailijat pääsivät myös testaamaan sopivuuttaan formulakuljettajaksi tai pystyivät tutustumaan maahanmuuttaopiskelijoiden kotimaihin kulttuuripisteessä. Oman hyvinvoinnin tason sai selvitettyä terveyspisteessä ja jalat hierottua jalkaklinikalla. Tarjolla oli tietysti herkkuja joka lähtöön: keittolounaasta kakkubaariin vaikkapa Ravintola Armaksen herkullisen menun kautta.

Tapahtumayleisön palaute oli erittäin positiivista ja Aikuiskoulutuskeskuksen uudet tilat saivat poikkeuksetta ihailevia kommentteja.   


Aikuiskoulutuskeskus teki tapahtuman yhteydessä yhteistyötä useiden eri yritysyhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumassa olivat mukana mm. Kymenlaakson liikunta ja Kouvolan Urheiluakatemia, Printcom OY, Suunnittelutoimisto Pilke, Ahlsell, Värisilmä, Kemppi, AKK Motorsport/DragonChicken Racing, Gasum/Latela.
Rallisimulaattori keräsi odotetusti paljon vierailijoita.














Suunnittelutoimisto Pilkkeen Tiina Narinen kertoo osallistumisesta tapahtumaan näin:

Tiina Narinen omassa tapahtumapisteessään Taitajan Tie tapahtumassa
Sain olla mukana Taitajantie tapahtumassa esittelemässä uusia, valmistuneita tiloja. Esittelin myös matkaa, jonka olen aikkarilaisten kanssa matkannut sisustussuunnitelmia ja toteutusta tehdessä. Käyttäjälähtöinen suunnittelu on tuonut käyttäjät lähemmäs suunnittelijaa. Oli hienoa päästä itse esittelemään tiloja myös vierailijoille ja kertomaan ajatuksista niiden taustalla. Kuten Taitajantiellä muutoinkin niin myös tapahtumassa oli mukava tunnelma ja makoisaa menoa. Kiitos Aikkari!  
Tiina Narinen, Sisustusarkkitehti (Muotoilija AMK), Suunnittelutoimisto Pilke Oy -


tiistai 8. syyskuuta 2015

Moision Taide- ja Pitokartano Oy


Moision Taide- ja Pitokartano Oy sijaitsee Elimäellä 6-tien läheisyydessä. Kartanon vaiheet ja historia on pitkä sekä mielenkiintoinen tarina. Kartano on valmistunut 1820, arkkitehtinä oli C.L.Engel, ja kartanon rakennutti Fredrik af Forselles. 20-huoneinen aateliskartano oli hänen perheensä koti vuoteen 1880 asti.

Nykyisin vuodesta 1997 asti kartanossa on toiminut  Moision Taide- ja Pitokartano Oy. Vanhempani Seija ja Pentti Hasu ovat keränneet arvotaidetta, veistoksia, maalauksia, huonekaluja sekä kaikkea kaunista taiteen ympärille. Voisin kiteyttää nykypäivänä yrityksemme kehittymisen peruspilariksi arvotaidekokoelman, vaihtuvat taidemyyntinäyttelyt, taidegalleriatoiminnan sekä juhla- ja tilauspalveluravintolamme liiketoiminnan. Moision kartanoa voi varata perhejuhlia, kokouksia, pikkujouluja ym. tilaisuuksia varten. Kesälauantaisin tanssitaan kartanon saleissa aina häitä. Kartanoaikaan kartanon tyttäret ja pojat viettivät täällä tasokkaita hääjuhlia eli perinne on jatkunut tähän paivään saakka.


Toimimme tilausravintolana, minimi 20 hlö ja max 120 hlö. Taidenäyttelyt ja kahvila ovat avoinna aukioloaikojen mukaisesti. Talviaikana toimimme tilauspohjaisesti ja viikonloppupainotteisesti sekä kokouskartanona viikolla.

Taidekartano

Moision Taidekesä on valtakunnallisesti tunnettu ja arvostettu taidetapahtuma. Asiakkaat ja taitelijat löytävät tiensä vuodesta toiseen kartanon saleihin. Liiketoimintaamme on ollut viime vuosina nousujohteista ja taidegalleriamme on saavuttanut alueellista vahvuutta ja taiteen osto ilahduttaa aina taiteilijoita. Taiteilijat tekevät suuren osan Taidekartanon imagosta. Heidän työnsä ovat osa liiketoimintaamme. Annan suuren arvon asiakkaillemme siitä että he haluavat olla tukemassa taiteilijoita heidän ammatissaan. Moision Taide- ja Pitokartanon toiminnassa on monia eri yhteistyökumppaneita ja liiketoiminnan alueellisia osaajia kehittämässä alueellista kulttuurimatkailua Kouvolassa.


Uusia tuulia


Vuonna 2015 on tapahtunut myös muutoksia. Seija ja Pentti Hasu ovat irtautuneet Taidekartanon osakeyhtiöstä ja siirtyneet ansaitulle eläkkeelle. Yksin yrittämisen aika on alkanut Mampselli Anne Hasulle tänä armon vuonna 2015. Hyvä vuosi miettiä uusia suuntia ja katsoa avoimin mielin tulevaisuuteen! Kehittämisideana uusinta: Keväällä 2016 Kartanon kesägalleria muuttaa muotoaan ja siitä kuoriutuu talven aikana Taidekoti. Tuunaamalla 1913 valmistunutta taloa pyydämme apujoukkoja talon saattamiseksi kartanoromanttiseksi Taidekodiksi, jossa voi vaikka nauttia päiväkahvit. Otamme vastaan lahjoituksena aikakauteen sopivia huonekaluja, sohvia, tuoleja, pöytiä. Tarvitsemme myös kahvikuppeja, astioita, räsymattoja ja villasukkia...
Löytyykö Kouvolan seudulta tuunauksesta kiinnostuneita talkoolaisia?
Toivoisin tulevaisuudessa että kartanon puistoaluekin olisi suuremmassa käytössä ja asiakkaamme voisivat tulla meille rentoutumaan. Minulta voi myös tilata kartanon puiston historiikin ja kerron kartanon vaiheista mielelläni.

Anne Hasu

040 5272799, moisionkartano@gmail.com