perjantai 30. lokakuuta 2015

Kumppanuuksia ja verkostoitumista Tuhat askelta -multiwebinaarissa

Verkostot ja kumppanuudet olivat vahvasti esillä eilisessä ainutlaatuisessa, valtakunnallisessa Tuhat askelta -multiwebinaarissa. Tilaisuutta juonsi digitalisti Ville Tolvanen, joka neuvoi luopumaan häpeästä ja tuomaan rohkeasti omia ajatuksia esille. Multiwebinaarissa puhuivat myös myyntimies Jethro Rostedt, matkailualan verkostoguru Jenni Wahteristo (Rock and Lake -verkosto), somesta tunnettu kauppias Sampo Kaulanen ja hyvin verkostoitunut yrittäjä Heidi Nyytäjä (PihanTekijät Oy). Multiwebinaari toteutettiin Lappeenrannassa, Kouvolassa, Mikkelissä, Levillä, Espoossa, Lahdessa ja Iisalmessa.

Ville Tolvanen juonti multiwebinaarin Mikkelissä. Jethro odottaa jo omaa vuoroaan.

Multiwebinaari herätti paljon keskustelua multiwebinaarin aikana ja sen jälkeen niin paikan päällä kuin twitterissäkin:




Yleisö Lappeenrannassa kuuntelemassa multiwebinaaria

Multiwebinaarin jälkeen jatkettiin keskustelua pienen kävelyn avustuksella
Multiwebinaarin päätteeksi Lappeenrannassa osallistujat jatkoivat keskustelua Lappeen Ruustinnassa pienen workshopin avulla. Osallistujat nauttivat multiwebinaarin annista ja saivat paljon uusia ideoita omaan työhönsä ja opiskeluihinsa.

Webinaari toimi Tykenelikko-2- ja Askel-2-hankkeen päätösseminaarina.

Kiitos kaikille osallistujille, puhujille ja järjestäjille!

tiistai 27. lokakuuta 2015

Saimaan ammattiopisto Sampon yhteyshenkilö Nina Laakkonen

Olen Nina Laakkonen ja toimin aikuiskoulutuskoordinaattorina Saimaan ammattiopistossa Sampossa. Olen tullut taloon ensimmäisen kerran jo 1998 ja siitä lähtien työskennellyt muun muassa ohjaavan koulutuksen opettajana, koulutuspäällikkönä ja osaamisasiantuntijana. Aikuiskoulutuskoordinaattorin töihin siirryin kaksi vuotta sitten.

Monipuoliseen työnkuvaani kuuluu koulutusten suunnittelu, tarjoukset, osaamistarvekartoitukset ja tuotteistaminen. Parasta työnkuvassani on yritysyhteistyö ja erilaisten ratkaisujen löytäminen yritysten tarpeisiin.

Vapaa-ajalla aikana kuluu kahden koiran ja kahden kissan kanssa sekä vanhan talon remontoinnissa. Nautin myös käsitöiden tekemisestä.

Ole minuun yhteydessä, jos haluat kehittää henkilöstösi osaamistasi! Minut tavoittaa puhelimitse numerosta 0400 797 878 tai sähköpostitse nina.laakkonen@edusampo.fi.


torstai 22. lokakuuta 2015

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen yhteyshenkilö Liena Silen

Olen kouvolalainen Liena Silen ja työskentelen Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksessa asiakkuus- ja hankepäällikkönä.

Minulla on kaupallinen koulutus: alemman tutkinnon suoritin Suomessa ja MBA-tutkinnon Keelen yliopistossa Englannissa, missä aloitin myös työurani.  Toimin avainasiakaspäällikkönä kansainvälisessä henkilöstöalan konsulttifirmassa 13 vuotta. Palattuani kotikonnuille Kuusankoskelle, liityin Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen osaaviin rivistöihin. 

KaakkoPro -asioissa projektitiimissä ovat mukana
Marjo Lahtinen, Liena Silen ja Jenni Reiman.

Työni Aikkarilla on mielenkiintoista, jokainen päivä on erilainen! Useiden hankkeiden koordinoinnin lisäksi toimin organisaation asiakkuuspäällikkönä ja vastaan tuotteistamisesta sekä yhteydenpidosta yrityskumppaneihimme. Vastavalmistunut toimitilamme on herättänyt laajaa yleistä kiinnostusta ja se on huomioitu myös yhteistyökumppaneidemme keskuudessa. Uusia tiloja on ilo esitellä ja ne luovat meille mukavan ja modernin työympäristön!

Vastuualueeseeni kuuluvat myös organisaation kansainväliset asiat , kansainvälinen yhteistyö ja koulutusvienti.  Kansainvälistä toimintaani lisää Suomen ammattitaitomaajoukkeen Skills Finland:in joukkueenjohtajan tehtävät Euroskills sekä Worldskills -joukkueissa. Nuorten ammattilaisten kanssa toimiminen on vastuullista, motivoivaa ja erityisesti antoisaa. 

Asiakasyhteistyössä nautin eniten siitä, että saan olla jatkuvasti ajan hermolla ja tavata hyväntuulisia uusien asioiden ja koulutusten kehittäjiä sekä yhteistyön tekijöitä. Yleisen taloudellisen tilanteen takia kouluttaminen ja kouluttautuminen ovat juuri nyt mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä!

Harrastuksiini kuuluu liikunta monessa eri muodossa ja pidän myös penkkiurheilusta! Vapaa-ajan täyttävät tehokkaasti myös kaksi vauhdikasta noutajaa, joiden kanssa aika ei käy pitkäksi. Jos ja onneksi  kun, aikaa jää, matkailu avartaa.

Koulutuskenttään kohdistuu tällä hetkellä paljon taloudellisia muutospaineita ja kaikkien toimijoiden tiedossa on resurssien niukkeneminen. Asiaan voi kuitenkin suhtautua myös niin, että uusi tilanne luo meille mahdollisuuksia innovointiin ja palveluiden kehittämiseen. Tämä kehitystyö vie meitä varmasti kohti menestystä asiakkaidemme kanssa myös tulevia vuosina.


Minut tavoittaa Aikkarilta, liena.silen@kvlakk.fi, puh. 040 482 6770 tai 020 7879 211. Ota rohkeasti yhteyttä!

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Logistiikka- ja ajoneuvoalan yritysaamiainen Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksessa

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus järjesti keskeisille logistiikka- ja ajoneuvoalan yhteistyökumppaneille yritysaamiaisen keskiviikkona 14.10.2015. Aamiainen nautittiin Aikuiskoulutuskeskuksen uusien toimitilojen tilausravintola Armaksessa.



Ajoneuvoalan toimialapäällikkö Jussi Sireeni kertoi osallistujille ajoneuvoalan uusimmat kuulumiset koulutusrintamalla. Esittelyssä oli uusi koulutustuote, sähkötyöturvallisuus SFS6002 sähkö- ja hybridiajoneuvoille. Uutta lyhytkoulutustuotetta esitteli kouluttaja Janne MäntyläKalle Sarlund logistiikka-alalta kertoi logistiikan koulutusuutisia.



Tapahtumassa mukana ollut korjaamoesimies Kimmo Talsi, Raskone Oy:lta kertoi tapahtuman olleen yritykselle hyödyllinen, sillä verkostoitumisen ja koulutuspäivityksen lisäksi Raskone sai aamiaistilaisuuuden aikana luotua uusia asiakaskonteja.

tiistai 13. lokakuuta 2015

Tuhat askelta -seminaari kumppanuuksista ja verkostoista

Kaakko PRO on mukana Tuhat askelta -huippuseminaarissa. Tilaisuus järjestetään torstaina 29.10.2015. Kaakkois-Suomessa tilaisuutta voit tulla seuraamaan paikan päälle joko Lappeenrantaan tai Kouvolaan! Tule bongaamaan vinkkejä Ville Tolvaselta, Jethro Rostedtiltä, Jenni Wahteristolta, Sampo Kaulaselta ja Heidi Nyytäjältä.

Katso Lappeenrannan tarkempi ohjelma täältä.



sunnuntai 11. lokakuuta 2015

KSAO Aikuisopiston yhteyshenkilö Susanna Rintala


Aloitamme sarjan, jossa Kaakko PRO -verkostoon kuuluvien oppilaitosten yhteyshenkilöt esittäytyvät. Tämä nelikko auttaa yrityksiä kaikissa koulutukseen liittyvissä kysymyksissä omilla paikkakunnillaan. Ensimmäisenä saa vuoron KSAO Aikuisopistossa kouluttajana työskentelevä Susanna.

Olen kouvolalainen Susanna Rintala. Minulla on 25 vuoden kokemus erilaisista tehtävistä aikuiskoulutuksen parissa, ja nykyisin toimin tieto- ja viestintätekniikan kouluttajana KSAO Aikuisopistossa. Työtehtäväni ovat monipuolisia. Kouluttajan työn ohella teen tarjouksia ja tuotteistan henkilöstökoulutuksia yrityskohtaisesti.

Työelämäyhteistyössä saa todellisen tarttumapinnan alueen elinkeinoelämän osaamisen kehittämisen tarpeisiin. Samalla saamme tärkeitä ideoita oppilaitosten koulutusten ja palvelujen kehittämiseksi.

Vapaa-aikani menee enimmäkseen hevosen selässä tai koiran kanssa metsässä. Myös kirjallisuus on minulle tärkeää:  se pakottaa ajattelemaan uudelleen!

Lähitulevaisuudessa koulutuksen kenttä tulee kokemaan monia uudistuksia. Koulutusjärjestelmän rakenteellinen kehittäminen ja erilaiset muutokset lainsäädännössä asettavat paineita meille oppilaitoksissa. Haasteenamme tulee olemaan, miten järjestää laadukasta koulutusta entistä tehokkaammin.

Haluatko tietää tarkemmin KSAO Aikuisopiston yrityspalveluista? Ota yhteyttä Susannaan:
susanna.rintala@ksao.fi, 020 61 56290.

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tulityökorttikoulutukset Kaakkois-Suomessa













Kaakko PRO -verkostosta saat tulityökortit yrityksesi työntekijöille nopeasti, vaivattomasti ja läheltä. Valitse sopiva ajankohta laajasta tarjonnastamme ja ilmoittaudu mukaan.

Tulityökorttikoulutusten ajankohdat 2015:


IMATRA ja LAPPEENRANTA (Saimaan ammattiopisto): 
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä

KOTKA (Ekami): 
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä

KOUVOLA (Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus): 
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä

KOUVOLA (KSAO Aikuisopisto):
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä


Järjestämme tulityökorttikoulutuksia myös yrityskohtaisille ryhmille. Pyydä tarjous!